Ons team

Sjaardema Uitvaartzorg is de laatste jaren zodanig gegroeid dat wij op zoek zijn gegaan naar mensen die goed bij ons passen qua persoonlijkheid. We zijn blij dat dat gelukt is. We hebben een mooi team!

Wilma is sinds 2017 werkzaam als uitvaartleidster. Daarvoor kenden wij haar al als ritueel begeleidster. Marco werkt sinds 2015 bij ons als uitvaartassistent. Sandra werkt ook sinds 2015 bij ons als administratief medewerkster.

Edwert Sjaardema

Ik ben Edwert Sjaardema, geboren op 8 december 1968 in Amersfoort in een gezin met 3 jongens.

Roos
Brugman

Ik ben Roos, geboren op 5 augustus 1968 in Laren (NH), en moeder van 3 dochters. Veel werkzaamheden voer ik uit op ons kantoor. Soms ga ik bij een uitvaart mee als assistent. En heel soms leid ik een uitvaart. Ik let veel op de kleine dingen. Een glaasje water voor iemand halen die het moeilijk heeft, een stoel pakken voor iemand die niet lang kan staan of een knuffeltje geven aan een kleinkind. Dat extra geven, dat vind ik fijn.

Wilma
van Kasteel

Mijn naam is Wilma van Kasteel en ik ben al meer dan vijftien jaar betrokken bij het begeleiden van uitvaarten.

Ik ben begonnen als ritueel begeleider/spreker, maar ik kreeg steeds meer het verlangen om ‘meer’ te doen: de nabestaanden vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart begeleiden, adviseren, tot steun zijn. Dankzij de interne opleiding bij Sjaardema Uitvaartzorg is mijn wens om te groeien naar uitvaartverzorger, werkelijkheid geworden.

Op de eerste dag na de melding ben ik “die mevrouw van de uitvaartonderneming”, maar het vertrouwen is er meestal vrij snel. Dan volgen er bijzondere dagen waarin ik mee mag lopen met de nabestaanden tot en met de dag van de uitvaart. Dagen waarin ik hen zoveel mogelijk probeer te ‘ontzorgen’, door zoveel mogelijk regelwerk uit handen te nemen. Maar hen ook begeleid in de vormgeving van een afscheidsplechtigheid die ze voor ogen hebben. Zo leven we dan met elkaar toe naar een afscheid waarop, ondanks het verdriet, toch met een dankbaar gevoel teruggekeken kan worden.

Uitvaartverzorging is mooi en dankbaar werk. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit werk mag doen.

Marco
Rooze

Mijn naam is Marco Rooze, ik ben bloemist en via mijn bloemenwinkel in Putten kwam ik in contact met Edwert Sjaardema, die regelmatig rouwbloemwerk bij mij bestelde. Wij hadden en hebben nog steeds een enorme klik, en toen ik vanwege mijn gezondheid helaas met de winkel moest stoppen, kwam de vraag van Edwert of ik wellicht iets binnen zijn team zou kunnen betekenen. En zo is het gekomen dat ik nu al weer 5 jaar deel uitmaak team van Sjaardema Uitvaartzorg. En met veel plezier en voldoening.

Ik vind het mooi om, zonder op de voorgrond te treden, in korte tijd van betekenis te kunnen zijn voor mensen die net een dierbare hebben verloren. Om er met elkaar als team voor te zorgen dat ook qua logistiek en organisatie alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt.  Dat varieert voor mij van assistentie bij condoleances en plechtigheden, coördinatie en/of ondersteuning van de catering en zo af en toe toch nog weer een rouwbloemstuk verzorgen.

Het mooiste gevoel voor mij is wanneer we na afloop van die intensieve periode rondom een afscheid van de familie te horen krijgen dat alles helemaal naar wens verlopen is. Daar doen we het met elkaar voor en dan weet ik: in dit team ben ik op mijn plek, wat bijzonder toch eigenlijk dat ik dit werk kan en mag doen!

Sandra
Ruiter

Mijn naam is Sandra Ruiter en samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Putten. Sinds 2015 werk ik met veel plezier bij Sjaardema Uitvaartzorg als administratief medewerkster. Ik werk achter de schermen en ondersteun bij diverse administratieve werkzaamheden.

Sjaardema Uitvaartzorg, gewoon goede uitvaartzorg.

© Copyright – Sjaardema Uitvaartzorg