Doet Sneeuw Pijn

In november 2019 hebben wij rond de 160 families en relaties uitgenodigd om samen met ons de theatervoorstelling Doet Sneeuw Pijn bij te wonen. Aanleiding was omdat we met ons bedrijf een nieuwe fase ingingen. Per 1 januari 2020 zijn we verder gegaan als Sjaardema Uitvaartzorg. Een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website.

De voorstelling vond plaats op zaterdag 18 januari 2020 in theater Stroud in Putten. Voorafgaande aan de voorstelling vond er exclusief voor onze gasten een inleiding plaats. Deze inleiding werd gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die ons vertelde over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waarom koos Solo Stories ervoor om dit boek van journalist Carolien Spaans te bewerken voor een theatervoorstelling? Ook werd ingegaan op de thematiek van de voorstelling.

Wij vonden het heel bijzonder dat er maar liefst 75 mensen zijn gekomen. Er waren families die wij de afgelopen vijf jaar hebben begeleid, zakenrelaties waar we al heel lang contact mee hebben, familie, vrienden. Samen met hun hebben we soms naar adem happend en vechtend tegen onze tranen de voorstelling bekeken. Doet Sneeuw Pijn is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen. Verdriet en veerkracht. Dit thema verbond ons allen met elkaar. Na afloop kregen we veelal de reactie: “Was was het herkenbaar”.

We hopen volgend jaar nog een keer een voorstelling aan onze families aan te bieden. Al zullen we dan wel voor een iets luchtiger thema kiezen. Want in ons vak is al verdriet genoeg. Een avondje lachen en ontspannen mag ook wel eens!

Open chat
1
Wekom bij Sjaardema Uitvaartzorg. Kunnen wij u ergens mee helpen?