Kisten

Vroeger noemde men ze grafkisten. Tegenwoordig noemen we ze uitvaartkisten, omdat de meeste mensen inmiddels kiezen voor cremeren. Ze zijn er in vele soorten en maten. Modern, traditioneel, duurzaam, zacht, robuust of strak. In populierenhout, essenhout, eikenhout, ebbenhout, walnotenhout of misschien wel van bioplastic. Gemaakt door een kleine ambachtsman met veel liefde en aandacht, of geproduceerd in de fabriek. Natuurlijk zijn er ook milieuvriendelijke alternatieven, gemaakt van bijvoorbeeld vilt, wol, wilgentenen, karton of bamboe.

Traditionele kisten

De vorm van traditionele kisten is dezelfde maar door de verschillende materialen kan de uitstraling erg verschillend zijn. De 8-10 HC8 Natuur is volledig beschilderbaar.

Aparte kisten

Steeds vaker zijn mensen op zoek naar bijzondere uitvaartkisten. Omdat uitvaarten steeds persoonlijker worden en er gekeken wordt wat er precies bij de overledene past.

Duurzame kisten

Als u een duurzame uitvaartkist wilt, kunt kiezen voor massief houten kist van binnenlands hout (zoals populier, wilg, hout van knotwilgen).  Een in Nederland vervaardigde wilgentenen kist of mand is voor begraven een heel duurzame mogelijkheid, evenals karton. De bekleding is van een natuurlijk materiaal, zoals hennep, bamboe- of brandnetelvezel of linnen of jute met een keurmerk.

Sjaardema Uitvaartzorg, gewoon goede uitvaartzorg.