Crematie Zwarteveen

Sjaardema Uitvaartzorg kan voor u een crematie in Leusden verzorgen. Nabestaanden van de overledene bepalen waar de herdenkingsdienst plaatsvindt. Daarom kan deze herdenkingsdienst in het crematorium plaatsvinden, maar ook in een kerk of op een andere locatie binnen Zwarteveen en omgeving. Na de dienst komen de mensen die de crematieplechtigheid bij hebben gewoond vaak samen. Hier voor kan gekozen worden om dit in de koffiekamer van het crematorium of een externe locatie plaats te laten vinden.

De rouwplechtigheid voorafgaand aan de crematie is gelijk aan die bij een begrafenis. Dit kan gaan om een kerkdienst of uitvaartdienst, De daadwerkelijke verbranding wordt ter plaatse uitgevoerd door het crematoriumpersoneel. Tegenwoordig kunnen de nabestaanden aanwezig zijn bij het invoeren van de kist in de crematieoven. En dit is bij de meeste crematoria geen probleem. Een aantal crematoria heeft de ovenruimte een publieksvriendelijker uiterlijk gegeven.

Een crematie kost in Nederland in 2019 al snel tussen de 4.000 en de 7.000 euro. De kosten van een crematie hangen af van uw persoonlijke wensen. Gemiddeld komen de kosten van een crematie uit op ongeveer 6.000 euro.

Iedere crematie in Leusden is anders, van crematorium, dienst, tot urnengraf, wij houden hier rekening mee.

Alvorens de daadwerkelijke crematie wordt uitgevoerd, wordt er voor de overledene doorgaans een dienst gehouden. Hierbij worden vaak enkele dankbetuigingen en toespraken gehouden voor de overledene. Ook luistert men vaak muziek die men associeert met de overledene. Na de crematie wordt de as een maand in het crematorium bewaard.

Dit is wettelijk verplicht en na deze periode kunnen nabestaanden zelf kiezen wat ze met de as doen. Men kan er ook voor kiezen om de as in of bij een graf te plaatsen. Dit kan bij een eigen graf, waarbij de asbus als een grafsteen kan worden gebruikt, of in een speciaal urnengraf. Een urnengraf is vaak iets kleiner is dan een normaal graf.

Daarnaast heeft men nog de mogelijkheid om de asbus te plaatsen in een urnenmuur. Ook kan men kiezen om de asbus mee naar huis te nemen. Ten slotte kan men de as ook verstrooien. Hiervoor dient men echter wel toestemming te hebben van de eigenaar van de grond waar de as wordt verstrooid.

Maatwerk cremeren in Leusden?

De ene crematie is de andere niet. Logisch, want ieder mens is anders. We weten uit ervaring dat er veel vraag is naar maatwerk. Wat uw wensen ook zijn rondom de crematie van uw overleden dierbare: wij kunnen het regelen voor u. Bel voor meer informatie met 085 – 080 1937 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Edwert Sjaardema

Edwert Sjaardema is geen onbekende in de regio. Hij groeide op in de straat Muurhuizen in Amersfoort. Zijn eerste werkervaring deed hij in 1998 op bij een uitvaartondernemer aan de ringweg Dorrestein.

Edwert stelt heel duidelijk de overledene en zijn of haar dierbaren centraal.

Contactformulier

Sjaardema Uitvaartzorg
Davelaarsgoed 34
3882 WP Putten
Telefoon: 085 – 080 1937
Provincie: Gelderland
Mail: info@ggu.nu

Sjaardema Uitvaartzorg, gewoon goede uitvaartzorg in Leusden.

© Copyright – Sjaardema Uitvaartzorg