Coronavirus en Uitvaart

Coronamaatregelen uitvaart per 23 januari 2021

Thuisopbaring
Om een thuisopbaring mogelijk te maken mogen meerdere mensen in huis komen. De overledene kan dus thuis opgebaard worden. Afscheid nemen van de overledene in de thuissituatie kan – in verband met het maximumaantal personen dat thuis ontvangen mag worden – alleen door de bewoners van dat huis, plus één ander persoon per dag.

Groepsgrootte
Het maximum aantal personen dat bij een uitvaartplechtigheid en nazit aanwezig mag zijn wordt met ingang van maandag 25 januari aanstaande teruggebracht tot 50. Dit is inclusief kinderen (tot en met 12 jaar) en medewerkers.

Avondklok

Met ingang van zaterdag 23 januari geldt een avondklok van 21.00 tot 4.30 uur. Medewerkers van uitvaart gerelateerde bedrijven dienen dan te beschikken over een werkgeversverklaring. Deze formulieren worden geplaatst op Rijksoverheid.nl.

Condoleance
In de thuissituatie mag per dag maar één persoon ontvangen worden en nabestaanden en belangstellenden bij een condoleance mogen na 21.00 uur niet meer over straat. Een condoleance wordt niet gezien als een uitvaartplechtigheid en valt dus niet onder de uitzondering op de avondklok.

Condoleance met meer mensen in een 24-uurskamer?
Nee, een 24-uurskamer wordt gezien als het verlengde van de thuissituatie: dus maximaal 1 bezoeker van buiten het gezin dat de sleutel heeft, per dag.

Condoleancebijeenkomst in een uitvaartcentrum?
Ja, maar daarvoor gelden de algemene regels voor binnenruimten:
–     maximaal 30 personen (inclusief kinderen, exclusief personeel) als de grootte van de ruimte dat toelaat,
–     er is van te voren bekend wie er aanwezig zijn,
–     er is een gezondheidscheck gedaan en iedereen heeft zoveel mogelijk een vaste zitplaats.

Bezoek aan rouwkamers
Ook wie in de avonduren een bezoek wil brengen aan een 24-uursrouwkamer moet rekening houden met de avondklok. Een dergelijk bezoek valt niet onder de uitzonderingen op de avondklok en de verplaatsingen zullen dus voor 21.00 en na 04.30 uur moeten plaatsvinden.

Afscheidsgelegenheid buiten organiseren.
Nee, dat mag niet, voor activiteiten buiten geldt een maximum van 2 personen. Informeer, als overwogen wordt een erehaag te vormen, of de betreffende veiligheidsregio daar toestemming voor geeft.

Voor administratieve zaken en vragen zijn onze openingstijden van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren. In geval van een overlijden zijn wij 24 uur per dag bereikbaar via ons telefoonnummer.

Sjaardema Uitvaartzorg
Davelaarsgoed 34
3882 WP Putten
Telefoon: 085 – 080 1937
Provincie: Gelderland
info@ggu.nu
KvK 76890945

Heeft u vragen? Dan kunt u ook gebruik maken van het onderstaande formulier.

    Sjaardema Uitvaartzorg, gewoon goede uitvaartzorg.

    © Copyright – Sjaardema Uitvaartzorg

    Open chat
    1
    Wekom bij Sjaardema Uitvaartzorg. Kunnen wij u ergens mee helpen?