Edwert Sjaardema en Roos Brugman

Wie zijn wij?

Uitvaartzorg Sjaardema bestaat uit Edwert Sjaardema en zijn vrouw Roos Brugman. Edwert is de uitvaartleider en staat in nauw contact met de nabestaanden van de overledene. Roos werkt meer achter de schermen, en assisteert bij de verzorging en de uitvaart van de overledene.

20 jaar ervaring

Wie voor Uitvaarzorg Sjaardema kiest, kiest voor 20 jaar ervaring in de uitvaartbranche. Voordat Edwert zijn eigen onderneming startte, was hij werkzaam als vertegenwoordiger in een heel andere branche. Toen zijn werkgever failliet ging, was daar het moment dat hij de keuze had om een andere richting in te slaan. Privé had hij in korte tijd te maken gehad met diverse uitvaarten. Daarom besloot hij een Open Dag van Monuta in Amersfoort te bezoeken. Hij kwam tot de conclusie dat zijn hart in het begeleiden van uitvaarten lag. Het was idealisme dat Edwert uiteindelijk over de streep trok. ,,In een week tijd moet een afscheid geregeld zijn. Het is een hectische periode voor nabestaanden. Ze hebben dan iemand nodig die van doorpakken en korte termijnplanning weet, zonder hun emoties uit het oog te verliezen.”

De stap genomen

Zowel in loondienst als freelancer werkte Edwert de afgelopen jaren voor diverse uitvaartondernemingen door het hele land. Hij ontmoette zijn vrouw Roos in het vak. Zij werkte als administratieve kracht bij uitvaartondernemer Tap in Bilthoven. Roos: ,,We merkten dat we heel goed samen konden werken en wilden uiteindelijk iets voor onszelf beginnen.” Die droom werd werkelijkheid. In 2012 hebben zij Zwarteveen Uitvaartzorg uit Leusden gekocht.

Edwert Sjaardema
Roos Brugman