Slide background

Bel: 0341 - 355 305

Wij verzorgen uw uitvaart tot in detail

Uitvaartzorg Putten

Uitvaartzorg Sjaardema actief in Putten

PUTTEN – Het Puttense familiebedrijf Uitvaartzorg Sjaardema biedt in samenwerking met nabestaanden een passend en respectvol afscheid.

Edwert Sjaardema is 17 jaar geleden als uitvaartleider begonnen bij een grote uitvaartondernemer in Amersfoort. Hierna stapte hij over naar Tap Bilthoven, waar hij zijn vrouw Roos Brugman ontmoette. De wens om voor henzelf te beginnen was groot. Na een aantal jaren als freelancer te hebben gewerkt, besloot het echtpaar in 2010 samen de stap te nemen naar zelfstandig uitvaartondernemer. Sindsdien verzorgen ze begrafenissen en crematies. Ze hebben een ruime ervaring met allerlei soorten geloof, culturen en tradities.

 Kleinschaligheid

Uitvaartzorg Sjaardema richt zich op de driehoek Putten-Leusden-Zeewolde. Alledrie de dorpen liggen op ongeveer 20 minuten afstand van elkaar. ,,We hebben voor Putten gekozen omdat we daar wonen, Zeewolde omdat we daar mogelijkheden zien om te groeien en in Leusden kennen we de omgeving goed.” De kleinschaligheid van het bedrijf zorgt ervoor dat mensen altijd met dezelfde persoon in contact staan. ,,Bij een grote uitvaartverzorger ligt het eraan wie er op dat moment dienst heeft. Wij zijn 24 uur per dag persoonlijk bereikbaar en verzorgen de overledene, de controles en rouwbezoeken allemaal zelf.” Andere specialistische onderdelen van de uitvaart uit zoals de rouwfotografie, de catering en het rouwvervoer besteedt Uitvaartzorg Sjaardema uit. Hiervoor werken zij samen met lokale, deskundige partners.

De belangrijkste zorg is de overledene en de nabestaanden. ,,Wie in de uitvaartbranche werkt, moet over een goede dosis mensenkennis beschikken. Zien op welke momenten iets teveel wordt en mensen de ruimte geven als ze die nodig hebben maar het zelf niet weten.” Uitvaartzorg Sjaardema staat de mensen bij in hun verlies en neemt vooral de praktische zaken uit handen. ,,Op deze manier komen zij eraan toe om te rouwen en krijgen ze de kans om op een goede manier afscheid te kunnen nemen.” Op het moment dat er een overlijden is, komt dit vaak als een schok, ook al was iemand al geruime tijd ziek. Daarna moet er heel veel geregeld worden. ,,We voeren onze gesprekken op een toegankelijke manier. Vervolgens laten we nabestaanden altijd de vele mogelijkheden zien die er zijn op het gebied van de uitvaart. Daarna bepalen ze in samenwerking met ons hoe de dienst en het afscheid eruit komt te zien. We buigen met de nabestaanden mee, maar gaan vooral af op hun eigen inbreng. Het is tenslotte hún afscheid.”