Slide background

Bel: 033 - 494 68 53

Wij verzorgen uw uitvaart tot in detail

Uitvaartzorg Sjaardema

Uitvaartzorg Sjaardema nu ook in Leusden, Achterveld en Amersfoort.

LEUSDEN – Leusden heeft er een nieuwe uitvaartverzorger bij.

Eigenaar Edwert Sjaardema is geen onbekende in de regio. Hij groeide op in de straat Muurhuizen in Amersfoort.  Privé kreeg Edwert in een korte periode te maken met een aantal uitvaarten. ,,Het dienstverlenende karakter van het beroep sprak mij erg aan. Toen er een Open Dag van een grote uitvaartondernemer werd gehouden, ben ik mij gaan oriënteren.” Zijn eerste werkervaring deed hij 16 jaar geleden op bij een uitvaartondernemer aan de ringweg Dorrestein. Hierna stapte hij over naar Tap Bilthoven, waar hij zijn vrouw Roos Brugman ontmoette. De wens om voor henzelf te beginnen was groot. Na een aantal jaren als freelancer te hebben gewerkt, besloot het echtpaar samen de stap te nemen naar zelfstandig uitvaartondernemer.

Kleinschaligheid

Uitvaartzorg Sjaardema richt zich op de driehoek Leusden-Zeewolde-Putten. De kleinschaligheid van het bedrijf zorgt ervoor dat mensen altijd met dezelfde persoon in contact staan. ,,Bij een grote uitvaartverzorger ligt het eraan wie er op dat moment dienst heeft. Wij zijn 24 uur per dag persoonlijk bereikbaar en verzorgen de overledene, de controles en rouwbezoeken allemaal zelf.” Uitvaartzorg Sjaardema besteedt andere specialistische onderdelen van de uitvaart uit zoals de rouwfotografie, de catering en het rouwvervoer. Hiervoor werken zij samen met lokale, deskundige partners. Iedereen is welkom bij het bedrijf, ook als men een uitvaartverzekering heeft.

De belangrijkste zorg is de overledene en de nabestaanden. ,,Wie in de uitvaartbranche werkt, moet over een goede dosis mensenkennis beschikken. Zien op welke momenten iets teveel wordt en mensen de ruimte geven als ze die nodig hebben maar het zelf niet weten.” Uitvaartzorg Sjaardema staat de mensen bij in hun verlies en neemt vooral de praktische zaken uit handen. ,,Op deze manier komen zij eraan toe om te rouwen en krijgen ze de kans om op een goede manier afscheid te kunnen nemen.” Op het moment dat er een overlijden is, komt dit vaak als een schok, ook al was iemand al geruime tijd ziek. Daarna moet er heel veel geregeld worden. “We voeren onze gesprekken op een toegankelijke manier. Vervolgens laten we nabestaanden altijd de vele mogelijkheden zien die er zijn op het gebied van de uitvaart. Daarna bepalen ze in samenwerking met ons hoe de dienst en het afscheid eruit komt te zien. We buigen met de nabestaanden mee, maar gaan vooral af op hun eigen inbreng. Het is tenslotte hún afscheid.”

Tel: 033-4946853